25 юни 2010

Гей - обида или диагноза?



Във времето, когато светът е футбол, когато МВР убива един интелектуален сайт, България се тресе от Гей-парад. Много интелектуална енергия се хаби по форумите във връзка с предстоящата проява на обратните. Много блогъри взеха отношение по този въпрос. Едни подкрепят, хората с обратна сексуална ориентация, други - не. Какво обаче прави впечатление: Подкрепящите гей-парада са много по-агресивни от противниците на тази проява. Аз също изказах моето мнение в коментар на една публикация. По принцип нямам нищо против гейовете, но не подкрепям парада. Не виждам какъв е смисъла да се парадира, когато никой не ти пречи да си лягаш с когото искаш. Тук помествам изцяло моя коментар в блога на Тодор Сантов във връзка с този въпрос:

Браво г-н Кънев! Точно в десятката!
Не мога да разбера как аз изразявам ежедневно моята хетеросексуалност по начин, който е аморален.
Докато Сантов много ясно е написал, че на гей-парадите не само заявяват своята сексуална ориентация, но и пропагандират аморалност.
И според Вас трябва да напусна Европейския съюз, за да мога да имам право на изява?!... Браво!

Дайте да не се заблуждаваме. Когато се дискутира по тоя въпрос, трябва да се имат в предвид две становища; това за Еволюцията и това за Креативизма. Ако вярваме на Дарвин, то ни е позволено да пропагандираме всичко, ще си еволюираме от маймунките и т.н. Но за мен е обидно да ми казват, че произлизам от маймуна.
Ако пък сме вярващи хора и признаваме Твореца като създател, трябва да признаем и Библията, която е Неговото слово. А там много ясно са дадени постановките по този въпрос:Левит 18:22, 20:13.
Друг въпрос е дали Европа подкрепя или не тази позиция. Навремето единствен Галилей мислеше различно от другите и се оказа, че само той е прав. Това, че много европейски институции са приели едни закони, все още не означава, че са прави. Много хора от тези институции също са обратни. Човечеството върви към разпад, именно поради невярване в Бога от където идва и сексуалната разюзданост. ЕС дълго няма да просъществува (виж Дан.), защото ни чака един нов Вавилон.
Ако това беше нормално, то ние не бихме съществували, както и цялото човечество. Е, това ли е другия вид нормалност?!...Благодаря! Още не е открит друг начин на размножение, освен този, който е определил Създателя. Бит.1:27,28.
Съвременното клониране също доказва истината дадена в Словото. Бит. 2:21,22
И трябва да сме наясно, или сме вярващи демократи, или сме атеисти. Ако сме от вторите, тогава можем да расъждаваме и пропагандираме каквото искаме, не съм аз този, който ще съди различните. Но проспериращата демокрация дължи успехите си на вярата. Където няма вяра има престъпления, защото няма друг коректив за поведението на човека. Само голата съвест е недостатъчна, защото винаги можем да се споразумеем с нея.

Невярващите "демократи" строят демокрация от типа на българската.

Не можем да приемаме едни неща от Словото, а други да игнорираме, според както ни е удобно или защото Европата така го прави. Една жена не може да бъде полубременна, тя е или бременна, или - не.
Нямам нищо против хората с обратна сексуална ориентация (достатъчно им е това наказание, че са такива), но постоянно да ми навират в очите тяхната сексуална ненормалност - Basta.
За себе си разбрах, че хората, които най-ревностно защитават парадите имат същата ориентация като тях и разбира се с тях не мога да споря. Те защитават самите себе си и са прави, както и аз за себе си.
Хайде със здраве!
24 юни 2010 14:47

Аз обаче си мисля, че целта на тези паради не е да ги признаят, че съществуват като общество, защото това вече е факт. Целта е друга, по-голяма, но да видим до къде ще стигне всичко. Факта, че ДСБ подкрепя парада не е добър знак. Този акт на безпринципност не мисля, че ще донесе повече гласове на Иван Костов, може би обратното. На мен самия не може да ми повлияят такива неща, но много хора ще бъдат отблъснати.

4 коментара:

Анонимен каза...

Вече не е диагноза, не се третира като разстройство. В МКБ10 (международна класификация на болестите) е под код F66.x1 . Защото нещата се правят съзнателно и доброволно. В МКБ е, защото това поведение е проблематично за индивида. Проблематично, от социална гледна точка. Искаха толерантност, чрез парада - те я имат (да не би към останалите хора да има повече толерантност?). Ако искат социални помощи, да го кажат. Иначе не знам какъв точно им е проблема. Но то е разбираемо, нали са взели най-лошите женски качества, на мислене и на поведение, използват ги партийните машини, срещу някакви обещани трохи. Защото са слаби, комплексирани и меркантилни. Защото не могат да отказват. Защото не са мъже (един пенис не прави мъж от мъжа). Има и много мъже, които не са гейове, но са пед....ти (извини ме). Аз поне, не съм срещала гей - мъжкар. Колко малко мъже останаха, от които да пожелаем дете, които да са до нас за опора и сигурност, които да ни карат да се чувстваме жени! Охлювен свят. Някой неподготвени по темата залагат на първичното бисексуално или че социумът ги правел такива, или че 90% са имали такъв контакт -начетох се на глупости тези дни.

Bla каза...

Да, хомосексуализмът се превръща в ебати митологията.

Иван Христов каза...

@Lana, @ Bla - Благодаря ви, че наминахте и изразихте мнения!
Вече не зная какво да мисля, за мен е и обида, и диагноза, а може би и двете заедно. Зная само, че тази разюзданост идва от сексуално презадоволяване, вследствие на което настъпва интерес към нещо ново (по-така), макар и извратено. Повечето професии на изкуството са характерни с обръщане на предпочитанията, именно защото професията им предлага голям избор a от там и презадоволяването. Хетеросексуалността е вече "отживелица" и нещо много "скучно".
Поздрави!

sickdreamer каза...

Лана, какво е това "Съзнателно и доброволно"? Ти откъде почерпи това знание? Е, аз съм гей, и ще ти кажа - от опит - че съзнателно вземаш само решението дали да сториш това, което ти идва отвътре или не, а самото желание - както и при вас, хетеросексуалните - не може никой никак да ти го "инжектира", най-малкото ти самия.

Господин Христов, щом като е от сексуално пренасищане, как ще обясним наличието на хомосексуалност при хората във всички епохи и наличието на хомосексуално поведение при животните?...

Адвентната българска мреж@Блог класация