16 декември 2010

Самодоволен наглец


"Лицето на човека е огледало на неговата душа." или "От чисто сърце гледат чисти очи." В тези народни мъдрости има голяма истина.  На  лицето е изписано всичко. Само е необходимо  да знаем азбуката, за да го прочетем. 
Първата мисъл, която ми хрумна когато видях тази фотография на българския премиер беше: "Самодоволен наглец".  Думата "наглец" е богата на съдържание, което нямам намерение да описвам.   А самодоволството - всеки нормален човек може да го прочете на лицето му. 
Тук, където се намирам, нямам възможност да участвам пряко в политическия живот на България и единствения начин да се осведомя за събитията в страната е интернет. Така разбрах и за освиркването на зам министъра от боковото правителство на концерта на ФСБ. Това освиркване означава, че любимият ни премиер скоро ще бъде отсвирен от БГ матряла. То бива наглост и простотия, но неговата  няма край.

10 коментара:

Plamena Markova-Koleva каза...

Ако на снимката беше някой напълно непознат, бих си помислила само, че човекът току що е чул нещо забавно и се смее. Но покрай теб се замислих какви ли ужасни изводи биха си направили хората за мен от някои изключително нефотогенични мои снимки... :D

Ориентирай се към наближаващата Коледа, вместо към този "самодоволен наглец" ;)Хубави предпразнични, празнични и следпразнични дни!

slavuncho каза...

Както винаги си се изразил възпитано и сдържано. Чувал съм, че и из шпанско здраво попържат... Уважѝ някой път и местните обичаи :)
Искам да уточня, че според мен на видеото публиката освирква не зам.министъра. Свиренето и възгласите на негодувание започват, когато се чува името на ББ. Интерсно е и друго. Възрастта на присъстващите вероятно е около нашата и по-млади и това е окуражаващо...

Maria Pepeldjiyska каза...

Бях на въпросния концерт, защото за мен ФСБ са най-великите БГ музиканти за всички времена. И никога не са били политически ангажирани, макар че беше тяхна музиката за песента Времето е наше...култова в зората на демокрацията.А еуфорията и атмосферата на концерта бяха пищни и ескалирали, а този гьонсурат се изтапанчи и просто развали магията....Хората искаха в този момент музика и само музика!Бяха забравили за политическата ни помия..за един вълшебен миг! Това е моето скромно мнение!
Желая ти прекрасни празници!

Анонимен каза...

Поздрави от България,Иване!
haralanov.blog.bg

Ivan Hristov каза...

Plamena, благодаря за коментара и за коледните пожелания!
Да, съгласен съм с теб, че не заслужава човек да си разваля настроението и то особено с особи като наш боко, но не ми е съвсем безразлично това което става в БГ. Най-вече затова, че БГ населението допусна да го управляват такива самодоволни наглеци, като Боко и Гоце.
Бъди здрава! Желая и на теб и цялото ти семейство весели коледни и новогодишни празници. А за това какво ще си помисли някой за нефотогеничните ти снимки, искам да ти кажа, че колкото и да е нефотогенична снимката на един интелектуалец, потенциала не може да се скрие, той си личи. Пълният клас стои приведен за разлика от празния, който стърчи и се ветрее, досущ като нашия велик премиер.
Със здраве!:-)

Ivan Hristov каза...

Благодаря ти за коментара, Слави!
Да, и тук умеят да се изразяват не лошо на испански, когато не харесват някого, но нали знаеш, на човек трябва да му идва от вътре. На някои им приляга такъв тон и език, но мисля, че не е необходимо да слизаме до там, иначе съм съгласен, че ще е напълно заслужено. Когато на един човек не му стигат думите да се изрази така, че да го разберат, той прибягва до народния фолклор:-)
А това, че присъстващите са били на наша и по-млада възраст, наистина и мен ме радва. А дано!
Ojala! както казват тук по "шпанско":-)
Бъди здрав!

Ivan Hristov каза...

Пепеляшка, Благодаря за коментара и поясненията, а те са важни, защото са от първа ръка! Но има много мнения за освиркването, че е станало, когато публиката чува името на премиера.
Но това не е толкова важно в случая. макар, че ако е така, то е сигнал за нещо много добро.
Весели коледни и новогодишни празници на теб и цялата ти фамилия! :-)

Ivan Hristov каза...

Минчо, благодаря за поздравите!
Бъди здрав и весели празници!

Maria Pepeldjiyska каза...

Сега видях, че от моя коментар човек може да се заблуди, че защитавам премиера- не, просто смятам,че този беше най-най-неподходящия момент да излезе някой и да чете приветствие, от който и да било.....Този министър нямаше подход, не можеше да завладее ескалиралата публика и още като се появи беше освиркван, той просто развали магията. А иначе българите сме си със стадни привички, рядко наистина показваме мнение, затова и мен това положение много ме изкефи, и като че ли даде допълнителен щрих в иначе бляскавия концерт....
Весели празници и на теб, и на твоите любими хора!

Иван Христов каза...

@Пепеляшка, благодаря за пояснението! Аз те рзбрах правилно още от първия ти коментар:-) Да се надяваме, че никой не те е разбрал грешно.Затова не бива да се тревожиш, мила! Съвсем нормално е в такива случаи общото настроение да бъде такова, каквото е било на концерта. А това, че един зам.министър не знае тези подробности си остава за негова сметка. Реакцията на публиката е показала, че все пак има демокрация в БГ, което преди 10 ноември не беше възможно да се случи.
А дори и да харесваш Боко, не е престъпление, я го виж какъв е левент:-))))
Благодаря за пожеланията! Желая на теб и цялата ти рода здраве и весели празници!!!

Адвентната българска мреж@Блог класация