24 април 2012

Клати ли се испанската корона

                                                                              Голям медиен скандал се разрази след като се разбра, че испанският крал Juan Carlos е бил на лов за слонове в северноафриканската държава Ботсвана. Величайшата особа не се посвени публично да се извини и да поиска прошка от поданиците си и да обещае, че никога повече не ще допусне да се случи подобно нещо.
Неблагоразумието, което прояви краля е, че си е направил снимки с убитото животно. След публикацията на тази снимка  се появиха и други такива запечатали ловните му подвизи  в миналото.

Според мен грешката на този специален ловец  се състои  в това, че не се е допитал до екс президента на РъБъ Гоце Седефчоф  от Сирищник - убиеца на архари, как да  подкупи медиите и да си осигури медиен комфорт. Кралят, който е  почетен председател на световната организация за защита на дивите животни "WWF", попадна и под жестоката критика на известната Бриджит Бардо , която пледира за отстраняването му от този пост.    А сред поданиците му  върви анкета "ЗА" и "ПРОТИВ" монархия.
Излишно е да задавам риторичния въпрос-"А къде сме ние,  имаме ли независими медии и гражданско общество??? "Няма коментари: