23 август 2012

Късата памет на българина

Напоследък все по-рядко публикувам в блога, но  затова си има причина. Следя редовно какво става в България и признавам съвсем не ми е безразлично случващото се. Честно казано не виждам какво може да ме зарадва, а за тъжни неща се пише трудно, даже до определена степен и  неприятно.
Днешният  23 август, който е избран да се чества в Европа като ден за почит към жертвите на тоталитарните режими е именно такъв тъжен момент от съвременната история, който засяга в не малка степен и България . На този ден   Хитлер и Сталин сключват пакта за ненападение и подялба на Полша.
Но, като че ли българина е склонен да забрави тази част от тъжната  ни история  за която не малка заслуга има ролята на "братска" Русия, най-вече с подкрепата на нашите петоколонници, за които любовта към големия "брат" е по-важна от любовта към отечеството. Нали съвсем скоро  ни беше припомнено, че който не люби Русия - не обича България. За да не бъда голословен ще припомня някои исторически факти, които най-добре, съвсем накратко са представени  ето ТУК.

2 коментара:

здравословно отслабване каза...

Наистина заслугата на Русия е голяма и това трябва да се знае от всеки българин, както се знае, че със здравословно отслабване ще си спестим доста болести.

Unknown каза...

Уважаеми господин Христов,
аз саъм Вени г. с блога Семки и бонбонки. В последния ми пост вие коментирате, че ви затруднява проверката с думи и затова губите желание изобщо да коментирата. Заради Вас премахнах тази проверка и ще ми е интересна да чета коментарите ви.

Адвентната българска мреж@Блог класация