14 май 2009

Прозорливост на класен политик


Много често срещам публикации в интернет-пространството свързани с предстоящите избори. Съвсем естествено е да има предизборна надпревара, в края на краищата това е живота. Това е демократичното на демократичните държави. Какво обаче ми прави впечатление на мен, като най-обикновен български гражданин, който не е имал, няма и няма да има никакви намерения да се занимава с политика.
Много от публикациите са просто с цел да очернят другия - типичен български маниер. Докато по-добро впечатление би направила статия, която да покаже положителните страни на партията, която подкрепя автора. Но не всеки го разбира това, като разчита на метода на противопоставянето. Най-често, обаче, се получава обратен ефект.
Такъв пример е една публикация, озаглавена: Изборните хватки - как Костов се опита да спре Симеон.
Да, няма смисъл да го крием тоя факт, защото истината беше такава. Но!
Тук трябва да признаем, колко прозорлив е бил премиера Костов, действайки по този начин и трябва да съжаляваме, че не е успял. Защото видяхме, а и усетихме на гърба си "компетентното" управление на царя и неговите юпита. Видяхме до къде докараха нещата в България. Не стига това, ами продължи да се излага, като се включи в коалиция с комунистите от БКП - т.н. социалисти.
Всички видяха, разбраха и усетиха на собствен гръб каква е била целта на мадридския хитрец и мошеник Симеон. Всички се убедихме и усетихме на гърба си неговия "нов морал в политиката". Благодаря! Аз не искам да ме управляват повече такива "честни" политици като негово глупаво величество. Защото той ако беше патриот, за какъвто се представяше, сега щеше да бъде цар. Но неговата алчност му изигра лоша шега. Вместо да спечели цяла държава, той заграби само няколко милиарда. Е, ако това е умен човек - здраве му кажи.
Само не мога да разбера мазохизма на автора на статията. Изглежда на този човек му е хубаво да не му е хубаво. Ако ли не, това означава само едно, този човек е бъркал заедно с царя в меда, за да го защитава сега, вадейки тези факти като евтина пропаганда. Трябва да проумеем колко далновиден и прозорлив е бил тогава премиера, когато се е опитвал да спре "доброто", което ни се случи след като Симеон седна в премиерското кресло. Трябва да сме най-тъпите глупаци, ако не можем да разберем, че след 10 ноември не сме имали по-добро и успешно правителство от това на Иван Костов, макар и с грешките, които допусна. С ръка на сърцето трябва да признаем, че никой не би могъл да се справи по-добре от него в компанията на такива предатели, скрити под маската на демократи, като Бисеров, Данчо-ментата, Бакърджиев и др. А в последно време се убедихме, колко скрити врагове е имало в СДС. Това не са единствените внедрени агенти на бившата ДС. Все още в СДС се подвизават предатели и шпиони, които работят за Доган и за комунистите. И на Мартин Димитров няма да му бъде лесно да се пребори с тях.

Във виртуалното пространство и пресата постоянно се въртят като развалена грамофонна плоча, престъпните приватизационни сделки на Иван Костов. А факта, че тези постоянно губещи предприятия тежаха като воденичен камък на икономиката на страната, се заобикаля тихомълком.

Изтъква се като голям грях на командира, че разцепи СДС. Е, не е ли достатъчно това което се случи със СДС след Костов, да се убедим, че е бил прав като напусна СДС?

Обвиняват го, че е мълчал и бил обиден на журналистите. Е, сега не стана ли ясно, какво представляват (с много малки изключения) нашите продажни журналя?

Много често съм чувал: "Е, като беше на власт Иван Костов какво направи?". Толкова глупав въпрос просто не може да се коментира. Толкова плиткоумни разсъждения имат някои нашенци, че само им се чудя на акъла. Те искат като с магическа пръчка, само за един мандат да се разбие престъпна, мафиотска структора градена половин век.

Прозорливост на класен политик - това е Иван Костов. Затова сега от него се страхуват всички престъпници в България. Защото дойде ли на власт, знае какво да прави. Ще пипa още по-здраво и вече освободен от предатели, ще може да проведе докрай икономическата реформа, която беше започнал, за да стане България достойна Европейска държава.

7 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Поздравления за добре аргументираната статия! Смятам, че тезата, която развиваш, постепенно ще се осъзнае от все повече хора. Само че аз искам нещо да добавя: тази теза може да се осъзнае само от честни хора. Хората, които така са привикнали с лъжите, че им се е притъпил даже усетът за истината, а също и откровените лъжльовци, никога няма да признаят тия истини за Иван Костов, които ти така добре си представил...

Ваня Панайотова каза...

Поздравления!!!::)))

Ivan Hristov каза...

Благодаря за коментарите! Г-н Грънчаров, твоето мнение е с особена стойност за мен. Това означава, че съм успял да кажа истината. Жалко все пак, че Костов не можа да спре царя. Тези беди нямаше да ни се случат.
Благодаря и на Ваня, все пак не мога да деля мегдан с капацитети като вас двамата. Но, кой с каквото може, нека да помага в общото дело.
Най-куриозното е, че това престъпно правителство превърна голяма част от българите в писатели:-) Хубаво ще е ако нещата останат само до тук. Защото ако ни превърнат в революционери - тогава нищо добро не ги чака.

Ангел Грънчаров каза...

Да, Костов не можа да спре "царя", но "цоря" го домъкнаха на власт ДС и КГБ само и само да предотвратят грозната за ДС и БСП евентуалност Иван Костов и СДС да вземат втори мандат. "Царят" изпълни бляскаво задачата, и за награда получи своите имоти. Само дето не му стигнаха силите да предотврати влизането на страната в НАТО и ЕС, което беше неговата "програма-максимум" ("програмата-минимум" на царо беше да свали Костов от власт и тай нея изпълни).

Няма как, приятелю, станахме писатели заради безобразията на тази комунистическа гнус, но имай предвид, че идеите, мислите, истинита са страшна сила - "за която няма бронебойни патрони открити" (или как беше там?). Ето защо таварищите сега хвърлят огромни пари за да завладеят интернет (медиите у нас са си техни отдавна) и така да противодействат на "стършели" като нас с теб и нашите приятели; явно понеже въпреки всичко ги жилим доста силно :-)

Temenuzhka Petrova каза...

Здравейте!Поздравления за статията и за интересния блог!Споделяме едни и същи виждания!Поздрави!
Теменужка

Иван Христов каза...

Здравейте Теменужка, Благодаря Ви за коментара! Радвам се, че споделяме еднакви виждания за живота.
Бъдете здрава!

Sam каза...

cool thanks

Адвентната българска мреж@Блог класация