11 юни 2009

Кога 1 е повече от 99Иван Костов
За да не се свърши една работа, могат да се намерят 99 причини. А за свършването й е нужно само едно - желание! Това е стара истина, която е известна на всички.
Който не иска да свърши една работа - търси причини, а който желае да я свърши - търси начин.
Ето защо реших да направя сравнение между недостатъците и качествата на един политик. Този политик е емблематична фигура в нашата съвременна история и никой не може да го отрече. С неговото име са свързани демократичните промени в България и най-големите успехи на страната след 10 ноември 1989 г. При неговото управление беше трасиран пътя на страната към Европа и Атлантическия съюз.
Това е доказания политик и държавник, икономиста Иван Костов.
Ако се замислим, наистина можем да му открием поне 99 недостатъка, за да не го харесваме и само едно качество, за да му се доверим отново.
Ако желаем да "свършим работата"/т.е. да се оправи България/ ще намерим единствения начин, a той е да се доверим на неговото качество. Ако не желаем това да стане - трябва да се позовем на тези 99 причини, които представляват неговите недостатъци.
По-долу са показани няколко от тези 99 недостатъка на Иван Костов и само едно негово качество.

Недостатъци:

1. По-тъмния цвят на кожата, заради което враговете му го наричат с обидни епитети.

2. Не умее да флиртува с избирателите, което не влияе добре на рейтинга му /тук може да се поучи от Б.Борисов например /.
3. Крадлив / ако беше истина, досега да му е снет имунитета и осъден, двама депутати вече бяха осъдени/.
4. Алчен за власт /характерно за всеки политик, който иска да докаже своята кауза /.
5. Лоши приватизационни сделки при неговото управление / събитията доказаха, че бяха необходимото зло/.

6. Разцепи СДС, като се отдели и създаде друга партия /последвалите събития доказаха, че е бил прав/.
7. Недолюбваше медиите / мисля, че има защо/.
8. Не флиртуваше с медиите като премиер /голям недостатък/.

9. Помогна за незаконното забогатяване на много престъпни елементи от неговото обкръжение. / след 45 години комунизъм, просто не можа да намери достатъчно честни съпартийци, и някои от тези с които заработи се възползваха и забогатяха незаконно/.

10. Кандидатствал за член на БКП / и аз съм кандидатствал за членство, когато желаех да постъпя на предпочитана от мен работа, но не ме огря /.

11. Завършил марксизъм-ленинизъм /а можеше ли да се завърши друго?/.12. Командвал по командирски /а как иначе да се държи един премиер, него ли да командват?/.

13. Съсипване на селското стопанство /при тоталното разграбване, на което бяхме свидетели, трябваше да се извърши бърза приватизация и всеки ограбен след 9 септември 1944 г., да си получи земята /.

И така списъка може да се продължи до 99. Разбира се няма безгрешен човек, особено ако работи и върши нещо градивно. Само неработещите не грешат, защото те не правят нищо и не са изправени пред този риск.

КАЧЕСТВО:

Доказан политик и държавник! Два пъти вади държавата от кризи в които я натика БКП/БСП/. Спечели доверието на Европа и ако бъде в управлението на страната, ще я извади за трети път от батака в който я вкараха комунистите. Ще върне Европейските средства и България ще стане нормална Европейска държава.


Мартин Димитров
На България е нужен опита и мъдростта на Костов, младостта и силата на Мартин Димитров и успеха на Бойко Борисов, за да излезе страната от тежкото положение в което се намира. За целта е необходима по-голяма избирателна активност. Само така може да падне процента на сегашните управляващи. Не искам да си представя какво би станало, ако гласуват само привържениците на ДПС и БКП/БСП/, какъвто беше стремежа на Доган и Станишев със задкулисните действия против регистрацията на синята коалиция.

Много често се чуват гласове, които обвиняват в безпринципност сините, че видите ли, те не харесват Бойко Борисов, но като виждат, че ГЕРБ печели, искат да се качат на тяхната кола само, за да са във властта.

Да това е истина! Синята коалиция иска да е във властта!

Само така може да се спре това вредно и опасно управление на страната в момента! Съвсем естествено демократите търсят начин за спиране на престъпната политика на геноцид спрямо българския народ, провеждана от БКП/БСП/ и ДПС.

Не е тайна, че българите са поставени под информационно затъмнение. Истината не може да стигне до масовия избирател. Не всеки има достъп до интернет и естествено несъгласните с БКП и ДПС гласуват за Бойко Борисов, независимо, че на него му липсва нужния потенциал за управление на страната. Но при една коалиция със сините, може и да се получи добър тандем. ББ знае много добре, че ако не се коалира с истинските демократи, пътя му като политик е обречен. Тогава и Европейската Партия ще се разграничи от ГЕРБ, а самият Борисов най-безславно ще бъде захвърлен в историята, като поредния слаб премиер на България. Естествено той не желае такава съдба и ако е умен ще влезе в коалиция със сините. Пък може и наистина да е решил да стане почтен човек. Това предстои да видим. Друга възможност за преборване с престъпниците от сегашното управление - просто няма.
Именно това кара Костов и Мартин Димитров да се стремят към коалиция с Бойко Борисов и това е верния път!7 коментара:

kalbotobg каза...

Едва при мандата на тройната коалиция се направи опит да се направи приложим закона за референдума. Много бели мисля щяха никога да не се случат, ако политиците не пречеха на народа да има изобщо думата. Ще гласувам защото тройната коалиция се оля и само затова. Политиците са в дълг към народа.

Ангел Грънчаров каза...

Поздравления за изключително добрата статия, в която откривам толкова мъдрост, проницателност и загриженост на бъдещето на България! Ще си позволя да сложа линк към статията ти в моя блог, защото тя заслужава да се прочете от много повече хора.

Бъди жив и здрав, скъпи мой приятелю от далечна Барселона!

Иван Христов каза...

Благодаря ви за коментарите!
След като Б. Борисов не се съгласи за единни мажоритарни кандидати със СК, мисля, че сгреши. Егото е голяма работа, не на един е изяло главата! Аз достатъчно ясно съм се изразил: Той ще загуби, ако не се хване за сините. Нека да види какво може да спечели сам, дано е за добро! Да се надяваме, че няма да се коалира с ДПС или БСП(комунисти).
Времето ще покаже.

yoalbo каза...

Браво! Отлична статия, отлична аргументация!

Иван Христов каза...

Благодаря за коментара и оценката!
Поздрави!

momenti-momenti каза...

Съгласна съм с много неща и те подкрепям. Позрави!

Иван Христов каза...

@momenti-momenti, благодаря за коментара!
Бъди здрава!