06 юли 2009

Eдин хубав ден за българската демокрация

Изборите в Барселона на 5 юли 2009 г. в снимки

Първата снимка, която искам да поместя е тази. Един любезен българин от опашката за гласуване ми позволи да снимам фланелката, с която беше облечен и на която стоеше тази емблематична щампа.



За да гласувам трябваше да чакам малко повече от един час, докато ми дойде реда да вляза в "тъмната" стаичка. Когато излязох, като че ли опашката не беше мръднала, българите продължаваха да прииждат. Това беше една радостна гледка за очите!




Ето как изглеждаше входа на учреждението, където чакахме да гласуваме около обяд.






Така изглеждаше от далече опашката на патриотичните ни сънародници, чакащи да дадат гласа си за демократична и европейска България.






Един фрагмент от опашката. Повече от 70 - 80 човека чакаха търпеливо и не бяха отишли на плаж, нито "за гъби" в този горещ юлски ден.






Ето и представител от местната охрана в учреждението, където беше учредена секцията за гласуване. Знамената, до които е застанал са българското, това на обединена Европа и на Каталуния. Разбира се не съм искал разрешението му да го фотографирам, но човека с нищо не показа, че има нещо против моите "фоторепортерски" стремежи.






Един от демократично настроените българи, дошъл да гласува за бъдещето на България.






А това е една хубава българка, която е прегърнала европейския и българския флаг - символи на нейната ориентация и предпочитания.







Ето и моя милост, застанал до символите на България и Европа, но забележете: по- близо до българския флаг.

* за увеличаване кликни върху снимките

6 коментара:

... каза...

Добре сте направили с подаването на вот, жалко, че аз не успях. Но в Кипър нещата не ми бяха много ясни как стоят, за това и не се постарах да науча къде има избирателна секция, та да си дам и моя глас. И дано след известно време да не започнем, отново, да търсим нови лидери, недоволни от старите и да се оправдаваме за неоправданото доверие...Дано сме избрали правилните ( в случая аз пасувах :))) Успехи

Ivan Hristov каза...

Благодаря за коментара! Нищо, случва се понякога човек и да няма физическа възможност да гласува. Аз трябваше да измина 100 км, за да гласувам, не че моят глас е най- важен, но за мен, за моята съвест трябваше да го направя.
Бъди здрав!

Temenuzhka Petrova каза...

Гордея се,че имам такива сънародници!Аз също гласувах и никога не съм пропускала да изразя по този начин своята гражданска позиция!Съжалявам,че късно чета този пост,но цяла седмица след изборите бях в болница.Браво, Българи!!!Поздрави от Силистра!Теменужка

Иван Христов каза...

Теменужка, благодаря за коментара и за поздравите от Силистра! Само с активната позиция на всички българи ще можем да променим нещо в красивата ни, но толкова нещастна родина. България е много хубава, не защото съм пристрастен, но ние сме с лош манталитет и не си я пазим. Сега когато имам възможност да сравнявам, мога да го твърдя това със сигурност.
Очаквам да си по-добре със здравето и се пази мила, защото няма ли човек здраве-нищо няма.

momenti-momenti каза...

Зарадва ме! Благодаря ти, Иване!

Иван Христов каза...

Благодаря, Тони!:))

Адвентната българска мреж@Блог класация