07 май 2009

7 май - ден на радиото


На днешния ден - 7 май 1895 година, руският учен - физик и изследовател Александър Степанович Попов, демонстрира първия радиоприемник. През месец март 1896, осъществява и първата радиовръзка в света.
Този ден, 7 май, с право се смята и за рожден ден на радиото.
Аз като радиолюбител (LZ4YK), не мога да не го отбележа този специален ден. Радиото дава нов тласък в развитието на комуникациите. Развитието на радиопромишлеността има съществен принос и за съвременните връзки, които осъществяваме по интернет мрежата.
Тъй като днес бях на работа и не можах да напиша моя пост, реших сега, макар и към края на деня, да го сторя. Имах възможност, обаче, да се ровя в нета, но не можах да намеря в никой форум публикация по този въпрос. Трябва да се отбележи, че А. С. Попов е признат не само в Русия. Неговото изобретение получава признание в целия свят. Повече подробности за живота и дейността на великия учен може да се видят тук.



1 коментар:

Bla каза...

Супер... Благодарение на Александър Степанович Попов косматото чудовище Буги Барабата (a.k.a. The Balkan Wolverine) зарибява младите и невинни български синове и дъщери със сатанинска (рок) музика!

Адвентната българска мреж@Блог класация