29 октомври 2009

Има ли полза от загубата?


Напоследък,  след възцаряването на любимия ни медиен герой (раз)Бойко Борисов (пък и преди това), на всяка крачка ни убеждават и убеждаваха, че печелим от загубите, които понасяме.
Печелим от загубените европейски фондове, печелим от стотиците милиони грешни пари, които любимият ни президент Гоце ПАРАВАНов харчи в безсмислени екскурзии,  въпреки немощния хленч на СК в парламента. (Все още ми е трудно и  не мога  да разбера като какви се определят тези, за които съм гласувал на двата избора, изминавайки 150км,  в чуждата държава. Не са нито опозиция нито управляващи. Нещо като нито рак, нито риба). Явно ББ им се подигра, но те сякаш все още не могат да намерят "точната паста", за да отреагират.
Печелим от прахосаните резерви, които  тройната коалиция успя да похарчи за безсмислени проекти преди изборите и т.н. и т.н.

 Не мога да разбера, каква е ползата ни от толкова загубено парламентарно и медийно време в нищонеправене.  Крайно време е да се спре с медийната офанзива за вдигане на оная работа на бат'Бойко - рейтинга де /исках да кажа/. Той достатъчно е вдигнат и втвърден /рейтинга/.

Ето една от блестящите медийни изяви на премиера:


„В омразата си към мен и след това към Румен Петков, Сергей Станишев заличи и унищожи възможностите на държавата да се съпротивлява срещу организираната престъпност”.

Това ли е причината ББ да не се бори с престъпността?!... Може би! ( Е, друго си беше когато той ги ловеше, но пък тогава други ги пускаха-колко жалко!) От всичко това на мен ми стана ясно, че в България няма да има борба срещу престъпността. По-ясен сигнал от тоя на премиера-няма! В този случай ББ не може да направи нищо и неговия ресурс е изчерпан.  Това означава, че трябва да си ходи. До сега не съм знаел, че държавата - това са Р.Петков и Б.Борисов и щом  само една омраза на серГея е достатъчна да "заличи и унищожи възможностите на държавата да се съпротивлява срещу организираната престъпност" - спукана ни е работата. Остава ни само един единствен печеливш ход и той е да помолим коленопреклонно серГей да заобича ББ и Р5-ков, дано склони!

Тогава представяте ли си как ще се въздигне оная ми ти държава, как ще падат  ония ми ти глави  на организираните престъпници. Ще потече мед и масло. Но не вярвам да  доживеем до този момент, когато  великия самодържец български - бат'Бойко  ще си направи харакири. Г.  Ифандиев много точно го е казал:

 "А у нас някаква елементарна като интелект, образование и опит, прононсирана и в чужбина криминална престъпница, каквато е Б.Б., успя да оглави изпълнителната власт?! Надолу по строя е все същото. На практика организираната престъпност е превзела държавното управление. Не съм чул в друга страна да се твърди, че мафията си има държава. А още по-малко това да се приема едва ли не като нещо естествено, като че ли е обективно действащ природен закон?!
 
Всичко това е загуба на време, изразяващо се в безплодни пропиляни години. Може ли някой да ме убеди, че ще имаме полза от тази загуба?!...

Тая сутрин прочетох, че смешника П.Димитров (бивш енергиен министър)  се изцепил, че държавата  не губи нищо,  ако стане гарант за АЕЦ "Белене". Не зная държавата дали ще загуби, но печалбата на комисионерите, които продадоха българските интереси е съвсем сигурна. Още повече, че тези милиони  са в швейцарските банки ( за всеки случай).
 
Само се чудя докога медиите ще дават поле за изява на доказани престъпници и некадърници, които с глупостите си манипулират бедния, неориентиран  човечец-българина.? Дали пък не са от един отбор и медии и престъпници от типа "Аз на тебе-ти на мене"?...

 Това  е " лов на риба в мътни води", под което мото Георги Ифандиев  публикува прекрасната си статия  озаглавена: " пълзим напред по пътя, който води назад", поместена във "Форум". Статията е малко дълга, но явно с малко думи е трудно да се обхване целия спектър от гафовете в българската политика за цели 65 години.

Крайно време е българина да се замисли, какви са ни ползите от загубите, които понасяме от нашите пишман-политици.


 А в същото време се подминават такива новини за някакви си дребни комисионни, от някакви си 15 млн евро  получени срещу престъпна разпродажба на държавните интереси. А ние  какво правим? - Мълчим!  За това е написал малко и  Иво Инджев в своя блог.

Каква ни е ползата от загубата?

И в този ред,  докога ще търпим абсурда, че БСП е нова партия, а тя в същност провежда своя  47  конгрес и чества своята 118 годишна история.  БСП си е БКП и за никой не е тайна това, но нашия беден народец стоически понася и тази глупост. Коя нова партия след 10 ноември е успяла да проведе 47 конгреса и за 20 години да празнува 118 годишнина?

  Толкова ли е трудно да се простят грешките на бивши успешни политици, доказали  своите качества като държавници, които да поемат кормилото на скърцащата държавна машина?  Явно, всички нови и млади,  които се опитваха до сега да ни оправят - само ни "оправяха".

Няма коментари:

Адвентната българска мреж@Блог класация