19 февруари 2013

Ех, Апостоле, Апостоле...

В днешния ден, когато България трябваше  тържествено да отбележи 140 -та годишнина от гибелта на своя Велик син -  Тя, скъпата ни Родина се тресе от протестите на обеднелия и унижен народ. 
Управляващите, които често се кичат с портрета на Апостола, поставяйки го на видно място в кабинетите си, до толкова вярно изпълняват заветите му, че чак народа "ликува и блаженства"...

Тази стара фотография, която малко поосвежих, преди да кача на сайта,  съвсем недвусмислено показва  колко ревностно пазим завета на Апостола. "ВЕЧНО  СЪС  СССР" - този завет ли  остави Левски?

Най-добре ще бъде да надникнем и прочетем какво е написано по темата от  най-острото и смело перо на българската журналистика, според определението на една моя читателка, с което съм съгласен на 100%. 

 П.П.
Който има желание, може да се познае на тази стара фотография и сигурно се гордее с миналото си, а защо не и със сегашната си позиция.  Аз обаче се срамувам и ми е болно,  защото на нея гордо е застанал един близък на сърцето ми човек, с който сме от двете страни на "барикадата".

1 коментар:

Патриот каза...

Или с нас и целия народ или при черните души!- Васил Левски

Адвентната българска мреж@Блог класация